Festival Play-In 2017
Festival Play-In 2017
Play-In 2017
29Aug

Ben je klaar voor de festivals? 

5 op rij dat is heus niet mals!

T'is te doen in Sint-Truiden.

Maak je klaar voor de beste fuiven.

 

En of de miniemen en jeugd klaar waren voor de festivalweek!

Iedereen stond goed op tijd aan het station van Heide om de trein te nemen richting Sint-Truiden. Na het middageten waren we klaar om in het zwembad van Sint-Truiden te springen. De glijbanen, wildwaterbaan en buiten zwembad werden getest en goedgekeurd. Aangekomen op de kampplaats hadden onze allerbeste kookmoeders een heerlijke pita voorzien. De eerste dag afsluiten deden we met een valiezenkoers. Welke groep wist het meest over festivals en had de juiste benodigdheden in de valies gestopt om punten te scoren? Na een warme chocomelk en koek, kroop iedereen na een eerste vermoeiende dag in bed.

 

Dinsdag werden we gewekt door de Romeo's! Davyyyyy, Gunther en Chris haalden hun beste dancemoves boven voor de ochtendgym.
Na het ontbijt maakten de miniemen en de jeugd zich klaar voor de repetitie met onze nieuwe dirigent! Maarten was net zoals de kinderen super enthousiast. Enkele kinderen vonden het zelfs jammer dat we na een hele voormiddag en een stukje namiddag moesten stoppen met repeteren. Jammer genoeg kon Maarten enkel op dinsdag dirigeren maar vanaf september zal hij elke vrijdagavond de miniemen en de jeugd dirigeren. 
Na het vieruurtje was er een groot drama op het Schlager Festival! Christoff was ontvoerd! Gelukkig gingen de kinderen op zoek naar de dader. Op het festivalterrein liepen enkele vreemde figuren rond, misschien weten zij iets meer? De Romeo's, Nicole en Hugo, de manager van Christoff, de fangirl van Christoff vertelden heel wat informatie aan de kinderen waardoor ze de dader konden vatten. Laura Lynn was jaloers op het succes van Christoff in Duitsland en daarom ontvoerde zij hem. Zij werd meteen van het festivalterrein verwijderd. Als afsluiter deden we een quiz met de Romeo's. Wat een dag op het Schlager Festival!

Love, music, peace, allemaal op Reggae Geel! Er hing een rustige sfeer op de festivalweide. Maar deze sfeer werd snel veranderd in een muzikale sfeer tijdens de repetities! Deze keer met dirigent Yoran en Laure. Na het middageten gaven de drugsbazen uit G-Town de kinderen de opdracht om in de stad hun drugs te gaan verkopen aan enkele festivalgangers. In ruil voor een opdracht waren de festivalgangers geïnteresseerd in het kopen van drugs. Hoe beter de opdracht, hoe meer centjes ze kregen. 
Als vieruurtje kregen de kinderen een ijsje. Dat was zeker welkom na het volbrengen van de opdrachten in het warme weer. Terug op de kampplaats stonden de kookmoeders klaar met heerlijke spaghetti. 

De organisatie was de Line-Up vergeten te maken voor Reggae Geel. Dit is natuurlijk zeer belangrijk en de kinderen waren bereid om dit in orde te brengen. Na het oplossen van verschillende quizvragen, raadsels en droedels, mochten de kinderen artiesten plakken op de affiche dat de miniemen in de voormiddag hadden gemaakt. 

Op naar de laatste volledige dag!

Donderdag werd iedereen gewekt met de zotte, vette beats van Tomorrowland! Tijdens de voormiddag werd er weer goed gerepeteerd zodat we vrijdag een top concert konden spelen voor de ouders. Heel de voormiddag had de leiding tegen de kinderen gezegd dat we gingen mini-golven na het middageten. De kookmoeders brachten de 3 groepen naar verschillende 'mini-golven'. Het verhaal rond het mini-golven was een grapje van de leiding, we gingen helemaal niet mini-golven! We zaten zelf met een groot probleem! We zijn gedropt en moeten terug naar de festivalweide van Tomorrowland geraken en de bussen staken! Dan maar te voet. Tijdens de tocht kregen we regelmatig een opdracht van de organisatie. Zo moesten we bijvoorbeeld een WC-rol, een eitje, een tampon meebrengen naar de festivalweide. Elke groep vond gelukkig de weg terug en had alles bij om het festivalterrein te mogen betreden. 
Na het vieruurtje was het tijd om de kleren aan te trekken die heeeeeeel vuil mochten worden want oh ja, het was tijd voor de vettige spelen! Eieren kapot maken, een snoepje zoeken in bloem, stoelendans met borden waar de kinderen op moesten gaan zitten met verf, gel en mayonaise. We werden steeds vettiger maar dan begon het grote vecht. Verf, gel, ketchup en mayonaise vlogen door de lucht en niemand werd gespaard. 

Snel allemaal de douche in voor het laatste avondmaal en de bonteavond!

Frietjes met kip en appelmoes! Super lekker maar nog lekkerder en leuker wanneer je met je afwasploeg de armen in elkaar moet haken en eten zonder bestek. Na het avondeten was het tijd voor de bonteavond! Lachen met de leiding, enkele moppen tappen, een Wat-Als aflevering in het teken van repeteren, een sketch in het donker.... Iedereen had een leuke sketch! Dan was het tijd voor de party van de week! We dansten op de vette beats van Tomorrowland, iedereen toonde zijn beste dancemoves en eindigen deden we uiteraard met de La Bamba! Na vele kussen kroop iedereen voor de laatste keer in bed.

Vrijdag was het Laundry Day! Tijd om alle kleren te wassen en op te hangen. Na het inpakken werd er voor een laatste keer gerepeteerd en niet veel later kwamen de ouders aan. De kookmoeders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken voor de kinderen en de ouders. Zij werden natuurlijk uitgebreid bedankt voor het allerlekkerste eten dat we op een festival konden krijgen!

Nadien namen de miniemen en de jeugd hun instrumenten om te laten horen aan de ouders waar ze heel de week aan gewerkt hadden. De ouders en de leiding luisteren en keken vol trots naar de stukken van de miniemen en de jeugd. Dan was het tijd om afscheid te nemen. 

Oh nee, zomer is gedaan. Een zwart gat zal nu ontstaan.

 

Play-In '17 was geniaal!!
Hopelijk iedereen tot volgend jaar!  

Foto's zijn HIER te bekijken.

Femke Vermeiren - voorzitter Jeugdbestuur Concordia