Harmonieorkest

De voorbije decennia groeide het harmonieorkest van Concordia van een kleine dorpsharmonie tot een uitgebreid 80-koppig orkest in ere-afdeling en onder de huidige dirigent Lars Corijn versterkten we dit niveau verder. 
Het doel voor dit orkest is om samen verder te blijven bouwen aan die kwaliteit, maar met het speelplezier hoog in het vaandel. Zodoende wordt er een breed scala van muziekstukken gespeeld, gaande van zware concoursstukken, over klassieke concertwerken en hedendaagse muziek, tot de lichte popmuziek voor Concordia Pronkt. Door het gevarieerde aanbod is er voor elke muzikant wat wils en kunnen we optreden op erg diverse gelegenheden.

Het harmonieorkest treedt jaarlijks op tijdens Concordia In Kadans, verzorgt het tweejaarlijkse Concordia Pronkt en verder trachten we ook op andere gelegenheden te spelen.

Sinds 2023 staat het harmonieorkest onder de leiding van Lars Corijn.

Lars Corijn (1996°) studeerde af als tenor, dirigent en docent directie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar hij studeerde bij Gary Jankowski (klassieke zang), Luc Anthonis (koordirectie) en Steven Verhaert (orkestdirectie). Al tijdens zijn studies werkte hij regelmatig als freelance zanger bij gerenommeerde huizen als het Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent, het Vlaams Radio Koor en de Munt in Brussel. Als solist zong hij rollen in Die Zauberflöte, Albert Herring, Dido and Aeneas, Prisoner of the State en vele andere.

Ondanks de liefde voor het podium als zanger was Lars na zijn afstuderen ervan overtuigd dat dit het juiste moment was om meer te gaan investeren in zijn ontwikkeling als dirigent. Al op jonge leeftijd vond Lars de liefde voor het dirigeren en het werken met muzikanten. Hij kreeg dan ook de tweede prijs in de International Conductor's Contest van het WMC in Kerkrade (NL) voor zowel zijn muzikale vaardigheden, zijn geavanceerde dirigeertechniek en prettige persoonlijkheid naar musici toe. Lars had masterclasses bij Mark Heron, Clark Rundell, Josep Vila i Casañas en Vladimir Kiradjiev over zowel het koor- als orkestrepertoire.

In 2022 richtte hij met collega Jappe Dendievel het Mahler Student Festival Orchestra op dat zich richt op groot symfonisch repertoire voor muziekstudenten uit heel Europa. Na twee keer Gustav Mahlers Tweede Symfonie te hebben uitgevoerd met bijna 200 uitvoerenden op het podium, heeft dit orkest zichzelf op de kaart gezet. In de komende seizoenen zullen zij Mahlers Negende Symfonie, Bruckners Negende Symfonie en Te Deum en Strauss' Eine Alpensinfonie uitvoeren. De realisatie van deze projecten bewijst dat jonge musici zonder enige financiële steun grote kwaliteit op het professionele podium kunnen brengen.

Lars is verheugd dat hij vanaf seizoen 2023-2024 is benoemd tot een van de nieuwe assistent- dirigenten van chef Gergely Madaras bij het Orchestre Philharmonique Royale de Liège. Dit wordt een uitdagende maar lonende nieuwe stap om zijn carrière op te bouwen.

 

 

Repetities

Het harmonieorkest repeteert elke vrijdag van 20u15 tot 22u30.