Jaarconcert 2016 opnieuw geslaagd
Jaarconcert 2016 opnieuw geslaagd
Concordia in Kadans 2016
23Nov

Het was afgelopen zaterdagavond 19 november een erg spannende avond voor velen. Zo waren er meer dan tien nieuwe muzikanten in ons Miniemenorkest die hun eerste grote concert speelden. Deze muzikantjes stonden ook nog eens onder leiding van een nieuwe dirigent, Lars, die zijn eerste concert in Kadans dirigeerde. Nadat de eerste noot was gespeeld, verdwenen echter alle zenuwen en kon een avond vol feest beginnen!

Aansluitend op de knappe prestatie van het Miniemenorkest nam ook het Harmonieorkest Concordia Gooreind plaats op het podium. Met de werken Music for a Festive Occasion (Jan Hadermann), October (Eric Whitacre), The Shadow of Golgotha (Wouter Lenaerts) en Armenian Dances (Alfred Reed) toonde het Harmonieorkest opnieuw haar kunnen in vele verschillende stijlen. Het publiek werd daarbij van het ene uiterste naar het andere getrokken, maar genoot met volle teugen. 

Na een welverdiende pauze opende het Jeugdorkest het tweede deel van het orkest. Ook deze muzikanten lieten het beste van zichzelf zien, na hun knappe promotie naar tweede klasse op de afgelopen orkestwedstrijd. Met een mix van concoursstukken en lichtere werken werd opnieuw duidelijk dat deze jeugd de toekomst van de harmonie kan verzekeren! Vervolgens was het weer de beurt aan het Harmonieokerst om met Star Wars Saga (John Williams) en Andres Contrabandista (Oscar Navarro) het publiek te doen genieten. 

Afsluiten gebeurde zoals gewoonlijk met de drie orkesten op één podium. Uitgedost als circusartiesten speelde de hele vereniging een laatste werk en dat levert uiteraard leuke beelden op! Een bijzondere vermelding ten slotte nog voor Lars, die ook de presentatie van de avond voor zich nam en dit op een erg aangename manier.

Zondagmiddag werd dit hele gebeuren nog eens herhaald en opnieuw waren de reacties van het publiek lovend! 

 

Foto's van dit concertweekend zijn hier te bekijken (met dank aan Paul Bulckens).