Nieuwe dirigent voor Jeugd en Miniemen
Nieuwe dirigent voor Jeugd en Miniemen
14Feb

Maarten had zijn eerste dirigeer-ervaring al op 5 jarige leeftijd. Toen dirigeerde hij op het schoolfeest het circusorkest. 2 jaar later begon hij aan de muziekacademie van Schoten aan de opleiding trompet en piano.
Na enkele jaren veranderde hij van muziekschool en ook van instrumenten: hij ging zich nu toeleggen op euphonium en trombone. 

Eind jaren ’90 kwam hij via de muziekacademie van Brasschaat in Gooreind terecht. Hij speelde toen meerdere jaren euphonium bij de jeugd en in het harmonieorkest. In 2001 begon hij aan zijn opleiding klassiek solist en directie aan het conservatorium van Gent. Als muzikant speelde hij bij de Metropole Brassband, Het Vlaams Harmonieorkest, Sint Laurentius Oostmalle en Kunst en Vreugd uit Beveren.
Al tijdens zijn studie begon hij te dirigeren. Eerste deed hij ervaring op bij de jeugdorkesten van Oostmalle, Westmalle en Beveren. Nadien dirigeerde hij 8 jaar het harmonie orkest van Westmalle.

De laatste jaren was Maarten overdag actief als leerkracht muziek. De avonden waren gevuld met pampers en flesjes. Ondertussen is hij een trotse papa van 2 dochters en begon het weer te kriebelen om iets met zijn passie te doen. In de zomer hakte hij de knoop door: het werd tijd om opnieuw het dirigeerstokje vast te nemen. Met veel enthousiasme begon hij in augustus aan een nieuw avontuur met de jeugd van Gooreind.