Verslag van een geslaagde Play-In
Verslag van een geslaagde Play-In
Play-In 2018
29Oct

Maandag 27 augustus 2018. Een dag die vele nog zullen onthouden. Een mooie dag waarop Lander en Ilke elkaar het ja-woord gaven. Maar voor een trouw komt er natuurlijk het vrijgezellenfeest! De jongens gingen mee met de bruidegom en de meisjes gingen mee met de bruid. Ze deden verschillende opdrachten op de trein richting onze kampplaats in Roeselare.

Eens aangekomen op de kampplaats waren alle opdrachten voltooid en de magen leeg. Gelukkig stonden onze kookmoeders al klaar met heerlijke broodjes om deze te vullen. Nadien mochten de kinderen meteen hun instrument boven halen voor een stevige repetitie.
Na de repetitie maakten de kinderen zich klaar voor de trouwceremonie. Per familie namen ze plaats in de kerk. Onder begeleiding van muziek van de harmonie, werden de beloften gezegd, de ringen gegeven, de hosties uitgedeeld, het ja-woord werd gegeven en de eerste kus als man en vrouw. Dan was het tijd voor het avondfeest. Hier hoort natuurlijk de openingsdans bij. Dit romantisch moment werd al gauw verstoord door bruidegom Lander! Hij biechtte op dat hij een affaire met een andere vrouw had. Deze vrouw was ook aanwezig op het trouwfeest. Ilke vroeg de hulp van de kinderen om deze vrouw te ontmaskeren. De kinderen gingen als echte detectives aan het werk. Na heel wat ondervragingen, kwamen ze te weten dat de collega van Lander, de minnares was. Gelukkig was het maar een spel! Lander en Ilke zien elkaar nog steeds graag. De kinderen konden met een gerust hart gaan slapen.

Dinsdag stond in het thema van de verjaardag van Jade en Sten! Zij werden 11 en 10 jaar en dit werd uitgebreid gevierd. Als er niet gefeest werd, werd er wel weer hard gerepeteerd! Tussen de repetities door werden er lampionnen gemaakt. In de avond vierden we het Sint-Maarten feest met een grote lampionnentocht. De kinderen mochten deze zelf maken. Met deze mooie lampionnen gingen we op tocht. Bekijk zeker de foto’s voor de mooie resultaten!
Pasen, het volgende feest op de agenda! We werden gewekt door maar liefst 3 paashazen. Jammer genoeg brachten de klokken geen goed weer met zich mee. Het stadsspel werd verplaatst naar donderdag met mooi weer. Hierdoor repeteerden de miniemen en de jeugd op woensdagvoormiddag. Maar na deze zware inspanning kwam de leuke ontspanning. Een spiksplinternieuw zwembad in Roeselare. Alle glijbanen werden uitgebreid getest en goedgekeurd. Een hele leuke activiteit.

Eens we terug kwamen kregen we weer een lekker maaltijd van de kookmoeders met een leuke verrassing als dessert. Een echte paaspudding! Na het eten werd onze kennis rond Pasen zwaar getest! Naast de kennisvragen hadden we ook de doe-opdrachten. Om ter meeste letterkoekjes in een mond, lachen verzekerd! Na een warme tas chocomelk en koek, kropen we weer in ons bed. Helemaal klaar om de leukste feestdagen van het jaar te vieren!

All I want for Christmas, is youuuuuu! Met deze aanstekelijke melodie werden we gewekt, wie wordt daar nu niet goed gezind van? Door het slechte weer van woensdag, trokken we donderdagvoormiddag naar de stad Roeselare om het stadsspel te spelen. Op zoek gaan naar alle leiding die verstopt zaten zoals de paaseieren. Wanneer we de leiding hadden gevonden, deden we een opdracht om zoveel mogelijk paaseieren te verdienen. Een dikke proficiat aan de winnaars!

We gingen terug met de bus naar de kampplaats. Iedereen nam een extra croque-monsieur, want iedereen wist wat de volgende activiteit ging zijn. De vettige spellekes zijn altijd hét moment van de Play-In. Iedereen kleedden zich om en maakten zich klaar voor een heuse strijd vol verf. Een voor en een na foto vertellen genoeg over het succes van deze activiteit. Na het douchen werden we verwend met kroketjes met kip en lekkere groentjes, een echt feestmaaltijd om oudjaar mee te starten.
Het eindejaarsconcert werd normaal gegeven door Clouseau. Zij belden last-minute af. Laure en Linde zaten even met de handen in het haar. Gelukkig hadden Warre en Tuur geen probleem om deze grote show even over te nemen. Zij namen de presentatie voor hun rekening en de leuke, grappige sketches werden gebracht door de rest van de miniemen en de jeugd. Iedereen kwam al helemaal in de stemming om 2018 nog een keertje goed in te zetten tijdens de fuif. Na de laatste sketch werden alle stoelen aan de kant geschoven en werden de dansbenen los gegooid. Samen telden we af naar de nieuwe start van 2018. Nog een laatste keer de kuskesdans en iedereen ging naar bed.

De laatste dag van Play-In vierden we op een gekke manier. Het was Carnaval dus iedereen mocht zich verkleden. Veel tijd om te lachen met de kostuums was er niet want de miniemen en de jeugd moesten een concert voorbereiden. Na het inpakken van de koffers, werd er nog een laatste keer goed gerepeteerd. Wanneer de repetitie gedaan was, kwamen al snel de eerste ouders aan. De kookmoeders hadden lekkere pannenkoeken voorzien voor alle ouders en kinderen. Na deze heerlijke pannenkoeken namen de miniemen en de jeugd een laatste keer hun instrument voor het concert. Ze lieten horen onder leiding van dirigent Laure welke stukken ze hadden geleerd tijdens de voorbije week. Het was een mooi concert en dus een mooie afsluiter van deze fantastische Play-In.

Het concert was weer goed-oed-oed.
De dirigent was heel fier-ier-ier.
De leiding had veel plezier-ier-ier.

Tot volgende jaar, in Neerpelt, op Play-In!