Welkom Lars Corijn!
Welkom Lars Corijn!
Lars Corijn
01Nov

Het Jeugd- en Miniemenorkest kregen tijdens de afgelopen Play-In een nieuw gezicht te zien. Voor het eerst stonden ze onder leiding van Lars Corijn. Hij vervangt Wouter Aerts als dirigent van onze jongste orkesten. We wensen hem alvast enorm veel succes toe. 
 

Lars was al op jonge leeftijd gebeten door theater en muziek. Wat begon bij wekelijkse pianolessen op zesjarige leeftijd aan de KunstAcademie te Knokke-Heist ging verder in zanglessen aan de Academie van Beveren-Waas, waar zangeres en pianiste Ann Engels hem sinds 2011 onder haar vleugels nam. Als knaapje deed hij in 2007 zijn eerste grote podiumervaring op in de musical Oliver! in een regie van Hugo Segers. De microbe bleef en ging er nooit meer uit. In de jaren die volgden was hij niet weg te slaan van een groot aantal podia. Hij speelt regelmatig bij Teater De Schizo’s in Lokeren, waar hij ook schrijft en regisseert.  

Momenteel studeert Lars aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen naast zijn opleiding Klassieke Zang bij Gary Jankowski ook Koordirectie bij Luc Anthonis en Orkestdirectie bij Ivo Venkov. Lars is vaste dirigent van het koor van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde in Antwerpen en van de Minimen- en Jeugdharmonie Concordia te Gooreind. Hij werkt als gastdirigent aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Mortsel en bij het orkest Entente Cordiale. Hij werkt ook als assistent-dirigent bij hetPALEIS voor Zwanemans van Koen De Graeve en Jelle Tassyns in samenwerking met Opera Vlaanderen. 

Hij werkte o.a. met volgende coaches en dirigenten: Thomas Michael Allen, Abby Furmansky, Gary Jankowski, Chris Crans, John Norris, Ann Rodiger, Stephanie Friede, Valerie Vervoort, Liesbeth Devos, Andrew Wise, Daniel Sutton, Kiyotaka Izumi, Hervé Niquet, Luc Anthonis, Geert Hendrix, Ivo Venkov, Michiel Delanghe, Dirk De Caluwé, Karel Deseure, Johan De Leenheer, Patrick Windmolders, An Meeusen en Frank Agsteribbe.  

Lars was als solist reeds te horen / zien in: Dido and Aeneas (Purcell), Hänsel und Gretel (Humperdinck), Weihnachtsoratorium (J.S. Bach), Ein Deutsches Requiem (Brahms), Requiem (Fauré), Requiem for the Living (Forrest), The House of the Sleeping Beauties (Kris Defoort), Requiem (Duruflé), Requiem for the Living (Forrest), Titanic de Musical, GrandiOZo, Sweeney Todd, Evita, Oliver Twist.